miercuri, 29 noiembrie 2017

23 de chestii pe care le-am invatat pana la 23 de ani

1. Adevarul este cel mai important. Orice concluzie la care ajungi in viata asta, orice idee pe care o ai, orice rezolvare, trebuie sa fie bazata pe adevar. Oricat de mult doare, oricat de nihilist te face, adevarul conteaza cel mai mult. Minciuna naste minciuna. Nu minti ! Nu sta langa oameni care mint si nu inceta niciodata sa lupti  pentru adevar ! Adevarul e singurul lucru real si singurul motiv pentru care sa lupti. Minciuna te face slab, rau si urat. Adevarul te face puternic, bun si frumos.

2. Asculta-ti parintii ! Parintii sunt singurele persoane despre care stii sigur ca iti vor binele. Cel mai mare scop al lor este sa-ti fie tie bine. Tine cont de toate sfaturile lor, chiar daca ti se pare ca lumea nu e asa cum o vad ei. Poate sunt lucruri care ii depasesc, dar incearca sa constientizezi faptul ca unicul lor scop in viata este sa te faca pe tine fericit. Este cea mai inalta forma de iubire si singura de genul asta pe care o vei simti pana vei deveni si tu parinte. Ei te cunosc cel mai bine, ei sunt cei mai sinceri cu tine si ei iti vor cel mai mult binele. Si ei mai gresesc, pentru ca sunt oameni, dar toate invataturile pe care le deprind din greseli le impartasesc cu tine cu scopul de a nu face si tu aceleasi greseli. Profita de iubirea si sinceritatea parintilor, nu o sa o mai gasesti nicaieri.

3.Incearca cat mai mult posibil sa nu depinzi de nimeni si nimic niciodata. Nu face compromisuri. Alege singuratatea in defavoarea compromisului. Atat dependenta de oameni cat si de substante iti ingreuneaza drumul. Incearca pe cat posibil sa nu ceri nimanui ajutorul pentru nimic.

4.Rezolvarile tuturor problemelor se afla in tine. Cele mai grele lupte le dai cu tine, fara ajutorul nimanui. Atunci cand castigi, toata lumea o sa se stranga in jurul tau. Nu-i lasa ! Victoria e a ta.

5.Imparte fericirea doar cu oameni care impart fericirea cu tine. Fericirea este un proces chimic la care se ajunge foarte greu. Majoritatea oamenilor nu merita nicio bucatica din fericirea ta. Fii egoist ! Tine-o doar pentru tine si pentru cei apropiati.

6.Empatia, simpatia, mila si compasiunea sunt strans legate de inteligenta ta emotionala. Totodata, inteligenta ta emotionala nu trebuie sa le mascheze pe celelalte. Majoritatea oamenilor nu merita simpatia ta. Fii bun doar cu oamenii care sunt buni cu tine, de restul nu prea ar trebui sa-ti pese absolut deloc

7.Nu incerca sa intelegi oamenii neintelegatori, nu tolera intolerantii, nu cauta scuze oamenilor care nu merita. Nu-ti consuma energia cu ei. Pastreaz-o pentru ce merita cu adevarat

8.Fa cat mai multe exercitii de imaginatie si de meditatie. Incearca sa privesti lucrurile in moduri diferite. Nu fii incapatanat ! Adevarul si fericirea vin sub multe forme.

9.Incearca sa inveti ceva nou in fiecare zi. Setea de cunoastere te face inteligent iar inteligenta este cea mai importanta caracteristica a omului modern

10.Fii mereu constient de faptul ca sunt mult mai multe lucruri pe care nu le stii, decat cele pe care le stii

11.Nu intra in zona de confort !

12.Nu te compara cu nimeni niciodata ! Nu o sa faci decat sa distorsionezi realitatea si adevarul.
Daca te compari cu oameni slabi o sa ai falsa impresie ca esti puternic; daca te compari cu oameni puternici o sa ai falsa impresie ca esti slab. Singura persoana careia trebuie sa-i dovedesti cat de puternic esti si pe care trebuie sa o depasesti esti chiar tu !

13.Focul nu se stinge cu foc. Incearca sa intelegi cat mai bine chimia universului si reactiile care au loc in el. In modul asta o sa-ti fie mai usor sa gasesti cele mai bune rezolvari

14.Aquila non capit muscas. Vulturii nu prind muste. Vulturii zboara la alt nivel fata de ciori sau de muste. Au alte idealuri. Nu te certa cu toti prostii, o sa te aduca la nivelul mizeriei lor si o sa castige cu experienta.

15.Mandria, gelozia, invidia, furia, egocentrismul, egoismul, supararea sunt doar niste procese chimice urate care au loc in capul tau. Nu te lasa controlat de ele.

16.Fii sincer cu tine ! Singura modalitate prin care poti rezolva o problema este sa o recunosti mai intai

17. Detine controlul, nu lua decizii impulsive, improvizeaza, adapteaza-te repede, calculeaza lucrurile. Fa-ti planuri inainte sa faci ceva si incearca sa te tii de ele.

18.Karma ti-o mai faci si cu mana ta

19.Taie raul de la radacina !

20.Fa miscare ! In afara de sanatatea fizica pe care ti-o ofera sportul, atunci cand depui efort eliberezi diferite substante care iti imbunatesc si starea mentala

21.Invata sa te bucuri de lucruri simple. Fericirea trebuie intretinuta prin gesturi simple

22.Asculta sfaturile persoanelor despre care stii ca sunt mai intelepte sau mai inteligente ca tine.

23.Fii original ! Nu copia, nu fii epigon, nu te "inspira". Furtul intelectual este tot furt.


Niciun comentariu: